PICK a Magyar Brands toplista dobogóján

PICK a Magyar Brands toplista dobogóján
2012. októberében a fogyasztói márkák 50 márkás toplistáján a Herendi 98,35 ponttal, a PICK 98,21 ponttal, a Gundel pedig 95,38 ponttal végzett az első három helyen.

Idén harmadik alkalommal díjazták MagyarBrands elismeréssel azokat a magyar vonatkozású márkákat, amelyek a magyar vállalkozások méltó képviselői lehetnek hazánkban és határainkon kívül is. A Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága és vezetői szükségét látták annak, hogy a hazai termékekre kiemelt figyelmet fordítsanak, ezért hívták életre 2010-ben a MagyarBrands programot. A program célja, hogy fókuszba helyezze a hazai márkákat, hiszen a magyar fogyasztók számára egyre fontosabb, hogy az általuk megvásárolt árukkal hozzájáruljanak a hazai vállalatok és ezzel Magyarország gazdaságának fejlődéséhez.

A MagyarBrands díj odaítélése egyrészt pontosan számszerűsíthető kritériumok (tradíció, tulajdon, menedzsment, foglalkoztatás) alapján történik, amelyet szakmai elbírálás (ismertség, reputáció, identitás) egészít ki. Ezen szempontok összegzését követően a program szakértői egy komplex mutatószám létrehozásával alakítják ki a sikeres hazai márkák végleges listáját.

A szervezet a toplistás helyezetteken túl az üzleti ágazatban 75, míg a fogyasztóiban 150 márkának ítélte meg a MagyarBrands kitüntető címet. A MagyarBrands hét kategória szerint, így a tradíció, a tulajdonosi összetétel, a menedzsment, a foglalkoztatás, a reputáció, az identitás és az ismertség szempontjából értékelte a vállalatokat. Az egyes szempontokat mérő mutatók átlaga alapján ítélte meg, hogy melyek a legsikeresebb és legkiválóbb hazai márkák.

A PICK eddig mindhárom évben a toplista dobogós helyezettei között szerepelt, célunk, hogy ezt az eredményt a jövőben is biztosítsuk.

Forrás: http://www.magyarbrands.hu/ , http://hvg.hu/kkv/20121015_maghyar_brands_toplista