17. PICK Utcai Futófesztivál

A 17. alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválra várunk szeretettel amatőrt és profit, időset és fiatalt, az aszfalt fanatikus rajongóit és a csak ritkán futókat! Látogasson el egyedül vagy a családdal, és tegye próbára magát rövid vagy épp hosszútávon! Várjuk a családok és az egyéni nevezők jelentkezését, hogy több ezren együtt fussunk majd végig Szeged legszebb utcáin!

 

A PICK Utcai Futófesztivál célja, hogy évről-évre egyre több mozogni vágyót vonzzon ki Szeged szívébe, a Dóm térre, hogy onnan induljunk neki a fesztivál rövidebb és hosszabb lélegzetvételű szakaszainak. A fesztivált minden év őszén a családi összetartozás, az egészség, és a mozgás örömének jegyében rendezzük meg, és a futáson kívül természetesen idén is színes és változatos programokkal várjuk a családokat. Számos szórakoztató programmal készülünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt, akár szurkolóként, akár résztvevőként látogatnak el Szeged szívébe, a 17. PICK Utcai Futófesztiválra!

 

A szeptember 23-i forgalmi korlátozásokról bővebb információt itt olvashat!


Részletek:

Helyszín: Szeged, Dóm tér

Időpont: 2018. szeptember 23. vasárnap 10.00

Rendezők: PICK Szeged Zrt. és a Szegedi Sport és Fürdők Kft.


Távok, rajtidők:

6 km - 2 különböző hosszúságú kör: 10:00

családi csapat, 1.5 km - 1 kör: 10:50

3.4 km - 1 kör: 11:30


A családi csapat futamban 3 fős csapatok indulnak. Az indulás feltétele: legalább egy szülőnek és egy, a női nemet képviselő családtagnak kell indulnia. A családnak együtt futva kell teljesítenie a távot, a fordítóban és a célegyenesben kézen fogva kell haladniuk. A gyermekkocsival induló szülőknek csak egymás kezét kell fogniuk.


Útvonal: 6 km, családi csapat: Dóm tér - Aradi vértanúk tere - balra Tisza L. krt. - Huszár Mátyás rakpart, fordító - majd ugyanezen az útvonalon vissza. A 6 km-es táv versenyzői egy rövidebb, majd a második körben egy hosszabb egyenest futnak oda-vissza a Rakparton lévő fordítókig.

 

Nevezés: Személyesen a Városi Sportcsarnokban, Szeged, Temesvári körút 33., 2018. szeptember 17-20. között hétfőtől- csütörtökig 09:00-15:00 óráig, valamint szeptember 21-én, pénteken 09:00-12:00 között. Továbbá a verseny napján a Dóm téren lévő versenyközpontban 08:00 órától az aktuális rajtot megelőző fél óráig. A nevezéskor minden futó a verseny emblémájával ellátott pólót vehet át.


Iskolák nevezése: az iskolák a verseny hetében a testnevelők által, a kitöltött kollektív és egyéni nevezési lapok együttes leadásával nevezhetnek 2018. szeptember 20-án (csütörtök) 15:00 óráig.


Öltöző: Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Tömörkény utca 1. Díjazás: a 6 km-es táv 1- 3. helyezett nő és férfi versenyzői, a Szegedi Tudományegyetem egyéni bajnokságán induló 1 -3. helyezett nő és férfi, a családi csapat 1- 3. helyezettjei, valamint a legidősebb és legfiatalabb versenyző díjazása.


Eredményhirdetés: 12:15-kor a Dóm előtti színpadon.
Nevezési díj: szeptember 21-ig 600 Ft, a verseny napján 800 Ft. Iskolai csoportok előnevezése alkalmával tanulónként 500 Ft. A családi futáson indulók személyenként fizetendő nevezési díja megegyezik az egyéni, a nevezés időpontjának megfelelő nevezési díjjal.


Sorsolás: minden induló rajtszáma alapján részt vesz az eredményhirdetést követő sorsoláson, melyen a támogatók ajándékait sorsoljuk ki.

 

Bővebb információért kérjük látogasson el a www.szegedsport.hu weboldalra. 

 

Kiemelt támogatóink: 

   

 

 

Támogatóink: