Pick múzeum

PICK Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum

Cégünk 130 éves fennállásának évfordulóján nyitotta meg kapuit Szegeden a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum. A múzeum a két szegedi hungarikumot gyártó cég történetét – múltját és jelenét – valamint relikviáit mutatja be a látogatóknak.

A kiállítás alsó szintjén  mintegy kettőszáz négyzetméteren a  több, mint 145 éves Pick Szeged Zrt. tablói és kiállítási tárgyai találhatóak. A tablók megemlékeznek a  Pick család neves gyáralapító, gyárépítő tagjairól, bemutatva a már múlt században elnyert magas rangú kitüntetéseket is, továbbá bemutatja az egyre jobban működő vállalkozás nemzetközi viszonyok között is figyelemre méltó eredményeit. Hiteles levéltári dokumentumok montázsából rajzolódik ki az érdeklődő látogató előtt a PICK térhódítása. A Téliszalámi készítésének alapjában véve máig megmaradt technológiai folyamata enteriőrök sorával válik életszerűvé. Munkafolyamatok rekonstruált bemutatása teszi képszerűvé a legszigorúbb minőségi követelményeknek is megfelelő Téliszalámi gyártási folyamatát. Így alkothat képet a látogató a szalámigyártás egyes fázisairól az 1920-as évektől az 1960-as évek elejéig: a csontozásról, a pasztakészítésről, a töltésről és a kötözésről, valamint a füstölésen át az érlelés és csomagolás fázisáig. Mindeközben az egyes fázisokhoz kötődő fríz képek igyekeznek élményszerű ismeretet nyújtani.

Látogasson el a PICK Múzeumba, hogy még többet megtudjon!
 

 

MÚZEUM NYITVA TARTÁS

Nyitva keddtől szombatig 15-től 18 óráig. 


A múzeum ünnepnapokon, valamint a karácsonyt megelőző vasárnaptól az új év első hétfőjéig zárva tart. 

(Csoportokat a látogatást megelőző héten történő bejelentkezéssel a nyitvatartási napokon a nyitvatartási időn kívül is, délelőtt 10 órától fogadunk.)