Téliszalámis saláta

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 tálca szeletelt Téliszalámi (7dkg)
  • 1 kis fej lollo rosso saláta
  • 1 kis fej endívia saláta
  • 2-3 db paradicsom
  • 1 zacskó mini mozzarella (kb. 15-20 dkg)
  • 1 kanál olívaolaj
  • pesto
  • balzsamecet

 

Elkészítés:

A lollo rosso és az endívia salátákat mossuk meg, majd tépkedjük kis darabokra! A paradicsomokat szeljük kis kockákra, adjuk hozzá a salátalevelekhez! A zöldség alapanyagokat keverjük lazán össze, tegyük hozzá a mini mozzarella golyókat, majd a félbevágott, hajszálvékony szalámi szeleteket!

Végezetül adjuk hozzá az olívaolajat, csepegtessünk a tetejére pestót!

Díszítésül még egy kis balzsamecettel is meglocsolhatjuk.

A szalámi és a pesto intenzív íze miatt nem ajánlott sózni, borsozni, de kóstoláskor úgyis kiderül.

Enyhén megpirított ropogós bagettel kínáljuk!