17. PICK Utcai Futófesztivál

Vasárnap immár 17. alkalommal népesült be Szegeden a Dóm tér. A PICK Utcai Futófesztiválon közel 6200-an választották a mozgást, jöttek el a város egyik legnépszerűbb tömegsport rendezvényére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kékbe öltözött vasárnap délelőtt Szeged, hiszen 17. PICK Utcai Fesztivál nevezői idén kék színű pólóban futhatták le a távokat. Nevezőből pedig bőven akadt, mivel közel 6200-an jöttek és töltöttek el egy színes és aktív vasárnap délelőttöt. Reggel 10 órakor a 6 kilométeres távval indult az esemény, amelyet a családi csapatfutás követett. Új nevezési csúcs született ebben a kategóriában, a futamot Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged Kézilabdacsapat vezetőedzője indította. A 3,4 kilométeres távon több mint ötezren futottak, teljesen bekékítve Szeged belvárosát.


A PICK Utcai Futófesztivál célja, hogy évről-évre egyre több mozogni vágyót vonzzon ki Szeged szívébe, a Dóm térre, hogy onnan induljunk neki a fesztivál rövidebb és hosszabb lélegzetvételű szakaszainak. A fesztivált minden év őszén a családi összetartozás, az egészség, és a mozgás örömének jegyében rendezzük meg, és a futáson kívül természetesen idén is színes és változatos programokkal vártuk a családokat.


Nagy örömünkre szolgál, hogy idén is bebizonyosodott, a PICK Utcai Futófesztivál minden korosztály számára aktív kikapcsolódást tud nyújtani, hiszen a legidősebbektől a legfiatalabbakig, a kezdőktől a profikig, mindenki jól érezhette magát. Külön gratulálunk legidősebb nevezőnknek, az 1927-ben született Csamangó Ferencnek.


Az esemény képgalériája ide kattintva elérhető,  a rendezvényről készült kisfilm pedig itt látható! Reméljük, jövőre ismét mindenkivel találkozunk!

 

Fotó: Iványi Aurél