18. PICK Utcai Futófesztivál

2019-ben is fussunk együtt Szeged utcáin! A 18. alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválra várunk szeretettel amatőrt és profit, időset és fiatalt, az aszfalt fanatikus rajongóit és a csak ritkán futókat egyaránt! Ebben az évben a Pick 150 éves évfordulója alkalmából egy új félmaratoni távval kedveskedünk a sportolni vágyóknak!

 

Idén szeptember 29-én (vasárnap) kerül sor Szegeden, a belvárosban (Dóm tér-Kárász utca útvonalon) a 18. PICK Utcai Futófesztiválra, a Bonafarm Csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt. és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. szervezésében.

 

A PICK Utcai Futófesztivál célja, hogy évről-évre egyre több mozogni vágyót vonzzon ki Szeged szívébe, a Dóm térre, hogy onnan induljunk neki a fesztivál rövidebb és hosszabb lélegzetvételű szakaszainak. A fesztivált minden év őszén a családi összetartozás, az egészség, és a mozgás örömének jegyében rendezzük meg, és a futáson kívül természetesen idén is színes és változatos programokkal várjuk a családokat.

 

A versenyzők, szurkoló csapattársak és családtagok számára 2019-ben is számos kísérőrendezvénnyel készülünk, hogy szeptember utolsó vasárnapja ne csak egy színvonalas sportesemény legyen, hanem a város és környéke lakóinak egy kellemes és szórakoztató őszi program.

Tervezett programok (egyeztetés alatt):

  • Ejtőernyős bemutató
  • Közös bemelegítés 
  • Gyermekprogramok

 

2018-ban már 6200 fő  indult a három táv egyikén,  és mind a 6 km-es, mind a családi csapat futáson nevezési rekord született. Idén pedig még több résztvevő bevonását tűztük ki célul, és a PICK 150 éves évfordulója alkalmából egy új félmaratoni távval kedveskedünk a sportolni vágyóknak!

Ezúton szeretnénk meghívni Önt és Családját, töltsön el egy kellemes napot versenyzőként, vagy szurkolóként! Látogasson el egyedül vagy a családdal, és tegye próbára magát rövid vagy épp hosszútávon!  


Részletek:

Helyszín: Szeged, Dóm tér

Időpont: 2019. szeptember 29. vasárnap 8.00

Rendezők: PICK Szeged Zrt. és a Szegedi Sport és Fürdők Kft.

 

Távok, rajtidők:     

- 21+ km (nem hitelesített félmaraton táv)            2 kör                             8:00 óra

- családi csapat, 1.5 km                                                1 kör                            10:50 óra

- 3.4 km                                                                              1 kör                            11:30 óra

 

A családi csapat futamban minimum 3 fős csapatok indulnak. Az indulás feltétele: legalább egy szülőnek, vagy egy, a női nemet képviselő családtagnak kell indulnia. A családnak együtt futva kell teljesítenie a távot, a fordítóban és a célegyenesben kézen fogva kell haladniuk. A gyermekkocsival induló szülőknek csak egymás kezét kell fogniuk.

 

Útvonal:

1,5 km családi csapat: Dóm tér - Aradi vértanúk tere - balra Tisza L. krt. - Huszár Mátyás rakpart, fordító - majd ugyanezen az útvonalon vissza.

 

3.4 km: Dóm tér - Somogyi u. - Kárász u. - Klauzál tér - Széchenyi tér, középső sétány - Horváth M. u. - jobbra, Arany J. u. - balra, Stefánia - jobbra, Tisza L. krt., jobboldali forgalmi sávok – Huszár Mátyás rakpart - Árvízi emlékmű - Tisza L. krt. - jobbra, Aradi vértanúk tere - Rerrich B. tér - Dóm tér.

 

21+ km: Dóm tér – Tisza Lajos krt. Huszár Mátyás rakpart – Felső Tisza part – Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeumig – fordítás, Felső-Tisza part – Huszár Mátyás rakpart - Árvízi Emlékműnél egyenes tovább – Korányi fasor – Tisza töltés – jobbra Máglya sor – Füzes u. – Szabadság tér – Közép – Kapu u. – balra Alsó-Nyomási sor – jobbra Majdáni sor – balra Szajáni u. – jobbra Horgosi út – PICK Kereskedők háza. fordítás – majd ugyanezen az útvonalon vissza (A Dóm tér rajt és cél helyszínként szerepel, a két kör között az útvonal nem érinti a Dóm teret.)

Az útvonal részben aszfaltozott, részben murvás, kavicsos, földes út.

Frissítőpont 2 helyen, a fordítóknál.

Az útvonalon mobil wc-k lesznek elhelyezve.

 

Az útvonal térképeket az alábbi képre kattintva érheti el nagy méretben:

 

Nevezés: személyesen a Városi Sportcsarnokban, Szeged, Temesvári körút 33., 2019. szeptember 23-26. között hétfőtől- csütörtökig 09:00-15:00 óráig, valamint szeptember 27-én, pénteken 09:00-12:00 között. A 21+ km-es távon indulók online is nevezhetnek a portal.szegedsport.hu oldalon. Továbbá a verseny napján a Dóm téren lévő versenyközpontban 08:00 órától az aktuális rajtot megelőző fél óráig.

A félmaraton távra csak előnevezés lehetséges személyesen a Városi Sportcsarnokban a rendezvény hetében, valamint a portal.szegedsport.hu oldalon!

 

Félmaratoni táv információk

  • Online nevezés szeptember 25. éjfélig lehetséges, azonban készpénzben a Városi Sportcsarnokban lehet a rendezvény hetében végig.
  • Online nevezés a következő címen lehetséges: https://portal.szegedsport.hu/
  • A helyszínen nem lesz lehetőség félmaratonra nevezni, azonban csomagátvételre van lehetőség a Sportcsarnokban is (póló és rajtszám).
  •  Chipes időmérés a félmaraton távnál

 

Iskolák nevezése: az iskolák a verseny hetében a testnevelők által, a kitöltött kollektív és egyéni nevezési lapok együttes leadásával nevezhetnek 2019. szeptember 26-án (csütörtök) 15:00 óráig.

 

Öltöző:    Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium                                   Tömörkény utca 1.

 

Díjazás: a 21+ km-es táv 1- 3. helyezett és férfi versenyzői, a Szegedi Tudományegyetem egyéni bajnokságán induló 1 -3. helyezett és férfi, és a családi csapat 1- 3. helyezettjei.

 

Eredményhirdetés: 12:15 órakor a Dóm előtti színpadon.

 

Nevezési díj: szeptember 27-ig 600 Ft, a verseny napján 800 Ft. Iskolai csoportok előnevezése alkalmával tanulónként 500 Ft. A családi futáson indulók személyenként fizetendő nevezési díja megegyezik az egyéni, a nevezés időpontjának megfelelő nevezési díjjal. A félmaraton útvonal nevezési díja: 1800 Ft.

 

Sorsolás: minden induló rajtszáma alapján részt vesz az eredményhirdetést követő sorsoláson, melyen a támogatók ajándékait sorsoljuk ki.

 

PROGRAMTERV

A rendezvény menete:

  7:30          Félmaraton regisztráció kezdete

  8.00          Félmaraton rajt

  8:00          Regisztráció kezdete

  9.30          X-Treme hip-hop tánciskola műsora

10.10          Cheer leader show

10.50          Családi csapatfutás rajtja

11.05          Közös bemelegítés – Gál Vera

11.20          Ejtőernyős érkezik, amennyiben az idő engedi

11.30          A 3.4 km-es táv rajtja

11.35          Ugrálóköteles show

12:15          Díjátadás, sorsolás

 

Folyamatosan frissülő információért kérjük kövesse figyelemmel weboldalunkat, kövesse az esemény a Facebook-on a PICK Ízközösség oldal által szervezett eseménynél, vagy látogasson el a www.szegedsport.hu weboldalra. ​

A szeptember 29-i forgalmi korlátozásokkal kapcsolatos bővebb információkat hamarosan itt közöljük!

 

Támogatóink: