Vezérigazgatói köszöntő

Sutka LászlóNagy öröm számomra, hogy a Pick Szeged Zrt. alapításának 150. évfordulója alkalmából köszönthetem Önt.

 

Ennek a különleges jubileumnak a fényét tovább növeli, hogy ez az év egyúttal a Bonafarm Csoport 10. születésnapja is.

 

Igen kevés cég büszkélkedhet azzal, hogy másfél évszázadon át fennmaradt, sőt nemcsak egyszerűen fennmaradt, hanem folyamatosan tudott fejlődni, előrelépni. Az 1869-es alapításakor több tevékenységgel is foglalkozó kezdeti kisvállalkozás mára önállóan is a legnagyobb hazai élelmiszeripari cégek között van, a Bonafarm cégcsoport tagjaként pedig a legjelentősebb hazai agrárholdingba tartozik. Számtalan díjjal kitüntetett termékeink – köztük a hungarikumnak számító PICK és HERZ Téliszalámik – a világ sok távoli országába is eljutnak.

 

Ez a hosszú sikertörténet alapvetően három tényezőnek köszönhető: minőségközpontúság, innováció és elkötelezett munkatársak.

Cégünk életében mindig fő szempont volt termékeink magas minősége, amivel a PICK márkanév a hazai és külföldi fogyasztók generációinak tudatában méltán összeforrt, bátran állíthatom, hogy a PICK kultúránk része.

 

A minőségi termék-előállításról tanúskodik többek között az 1935-ös párizsi világkiállításon kapott aranyoklevél, de talán még inkább bizonyítja az, hogy termékeink 150 év alatt mindig keresettek voltak, mivel a PICK név a hazai és külföldi fogyasztók generációinak tudatában méltán összeforrt a magas minőséggel.

 

Éppoly fontos a sikerhez a folyamatos fejlődés, a cég minden tevékenységére kiterjedően a legkorszerűbb technikai-technológiai megoldások alkalmazása is. A cégtörténetből csak egy ilyen érdekességet kiemelve a Téliszalámi említhető, mely nevében őrzi a kezdetekben csak szezonális előállítási lehetőséget, amit az 1930-as években – meghatározó jelentőségű innovációval – elsőként a PICK tudott egész évben gyárthatóvá tenni.

 

Talán a legfontosabb a sikertényezők közül a cég érdekében tenni kész dolgozók kiemelkedő szaktudása, elkötelezettsége, mely szerencsére a cégtörténet hosszú évtizedei alatt mindig értéknövelő tényező volt. A ma itt dolgozó csapat felelőssége az, hogy elődeink jó munkáját folytatva megalapozzuk és biztosítsuk, hogy majd 50 év múlva a következő kerek jubileumon utódaink is ugyanolyan elismeréssel tekinthessenek vissza a mai időszakra, ahogy most mi tisztelgünk a korábbi kollégáink, alapítónk tevékenysége előtt.

 

Cégünk sok évtizedes történetében természetesen voltak nehezebb időszakok is, azonban mindig sikerült leküzdeni a problémákat, így mára a PICK üzemeiben évi több mint negyvenezer tonna húskészítmény készül és jut el a fogyasztók asztalára, melyből tízezer tonnát meghaladó volumen a nemespenésszel borított szalámi, közöttük a hungarikumnak számító PICK és HERZ Téliszalámik.

 

Továbbra is ezzel az előremutató szemlélettel tekintünk a jövőbe, szem előtt tartva a folyamatos fejlődést. A jelen időszak legnagyobb kihívásai között kiemelném egy új gyártóüzem létesítését Szegeden, mely beruházás legalább olyan jelentőségű lesz a cég életében, mint a Téliszalámi gyárthatóságának a fentiekben említett egész éves megvalósítása.

A 2019-es év a PICK Téliszalámi és hagyományaink méltó ünneplésének éve lesz. Aktivitásainkat májustól az év végéig tartó időszakra tervezzük. A jubileumi év eseményeiről, meglepetéseiről természetesen folyamatos tájékoztatást nyújtunk fogyasztóinknak márka csatornáinkon.

 

Bízom benne, hogy Önnek is kapcsolódik egy-egy kellemes, szép emléke valamelyik termékünkhöz, amire örömmel gondol vissza. Az év során számos aktivitással igyekszünk megemlékezni a PICK márka töretlen sikeréről és így megköszönni kedves fogyasztóink termékeinkbe vetett bizalmát. Továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy a megszokott minőségi elvárásoknak megfelelve a PICK elkövetkező évtizedei is legalább olyan sikeresek legyenek, mint az elmúlt másfél évszázad!

 

Sutka László mb.vezérigazgató