Receptek

Chimichurris sertésnyárs

Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 4 főre
A húshoz
  • 1 kg PICK Friss hús kockázott sertéslapocka vagy sertéscomb
  • 10 g friss koriander, finomra vágva
  • 2 szál újhagyma, felvágva
  • 10 g petrezselyem, finomra vágva
  • 1 narancs héja, reszelve
  • 1 narancs leve
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 tk só

A nyárshoz
  • 1 db cukkini, felkarikázva
  • 2 nagyobb portobello gomba, nagyobb kockákra vágva
  • ½ db sárga színű kaliforniai paprika, kockázva

A körethez
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 db nagyobb paradicsom, szeletelve
  • 1 fej lilahagyma, felaprítva
  • ½ sárga színű kaliforniai paprika, kockázva
  • ½ pritamin paprika, kockázva
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 cső kukorica
  • 2 kk vaj

Chimichurris sertésnyárs

Elkészítési idő: 80 perc
Elkészítés:

A páchoz összekeverjük az alapanyagokat, majd beleforgatjuk a hússzeleteket. Legalább két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük: hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A húst sütés előtt nagyjából két órával kivesszük a hűtőből, és amikor már szobahőmérsékletűre melegedett, elkészítjük a nyársakat. A zöldségeket megforgatjuk a húspácban, és feltűzzük a hozzávalókat: egy kocka húst mindig egy darab zöldség követ. A sütő grillfokozatán 200 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük a húst.

A kukoricákat egy serpenyőben forró vajon megpirítjuk, folyamatosan forgatva, hogy minden oldala megbarnuljon kicsit.

A salátához összekeverjük a maradék hozzávalókat.

Sörös sertéskaraj spárgával és újburgonyával

Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 4 főre
A húshoz
  • 1 kg PICK Friss hús sertéskaraj
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 tk. törött bors
  • 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 15 g friss petrezselyem, finomra vágva
  • 1 tk. pirospaprika
  • 2 dl barnasör
  • 4 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 2 tk. barnacukor
  • 2 tk. só

A körethez
  • 500 g zöldspárga
  • 1 fej friss fokhagyma
  • 40 dkg újburgonya

Sörös sertéskaraj spárgával és újburgonyával

Elkészítési idő: 70 perc
Elkészítés:

A páchoz összekeverjük az alapanyagokat, majd beleforgatjuk a hússzeleteket. Legalább két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük: hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A húst sütés előtt nagyjából két órával kivesszük a hűtőből, és amikor már szobahőmérsékletűre melegedett, összeállítjuk a tepsi tartalmát.

A burgonyát beírdaljuk, a spárgákat megpucoljuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük vagy egyben megfelezzük.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, ráhelyezzük a hússzeleteket, köréjük szórjuk a zöldségeket, és az egészet meglocsoljuk a maradék páccal.

180 fokra előmelegített sütőben 25 percig alufóliával letakarva, majd további 20 percig alufólia nélkül sütjük.

Grillezett császárszelet ragacsos pácban érlelve

Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók: 4 főre
A húshoz
  • 1 kg PICK Friss hús sertés oldalas
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 ek. almaecet
  • 1 ek. méz
  • 2 ek. ketchup
  • 2 tk. barna cukor
  • 2 tk. mustár

A körethez
  • friss kenyér
  • friss zöldség

Grillezett császárszelet ragacsos pácban érlelve

Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:

A páchoz összekeverjük az alapanyagokat, majd beleforgatjuk a hússzeleteket. Legalább két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük: hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A húst sütés előtt nagyjából két órával kivesszük a hűtőből, és amikor már szobahőmérsékletűre melegedett, grillrácson ropogósra sütjük.

Tipp a körethez: ha magunk készítjük a kenyeret, osszuk gombócokra, majd lapogassuk ki és süssük meg faszén felett a lenyénykenyereket is!

Grillezett chilis császár

Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 4 főre
A húshoz
  • 1 kg PICK Friss hús sertés oldalas
  • 1 dl édes chili szósz
  • 2 tk. csípős pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 20 g gyömbér, finomra vágva
  • 15 g petrezselyem, finomra vágva

A körethez
  • 2 db cukkini, negyedelve
  • 1 db padlizsán, felkarikázva
  • 30 dkg barna csiperke gomba kalapja
  • 4 db paradicsom, egészben
  • 4 db kisebb vöröshagyma, egészben

Grillezett chilis császár

Elkészítési idő: 120 perc
Elkészítés:

A páchoz összekeverjük az alapanyagokat, majd beleforgatjuk a hússzeleteket. Legalább két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük: hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A húst sütés előtt nagyjából két órával kivesszük a hűtőből, és amikor már szobahőmérsékletűre melegedett, grillrácson megsütjük.

A zöldségeket a maradék pácban megforgatjuk, szintén grillrácson megsütjük.

Ananászos sertésnyárs jázminrizzsel

Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 főre
A húshoz
  • 1 kg PICK Friss hús kockázott sertéslapocka
  • 4 ek. ananászlé
  • 30 gyömbér, finomra vágva
  • ½ tk. őrölt csillagánizs
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1 ek. olívaolaj
  • ½ tk. chili pehely

A nyárshoz
  • 1 db ananász konzerv

A körethez
  • 2 dl jázmin rizs
  • 3 dl víz

Ananászos sertésnyárs jázminrizzsel

Elkészítési idő: 40 perc
Elkészítés:

A páchoz összekeverjük az alapanyagokat, majd beleforgatjuk a húst. Legalább két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük: hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A húst sütés előtt nagyjából két órával kivesszük a hűtőből, és amikor már szobahőmérsékletűre melegedett, elkészítjük a nyársakat: egy kocka húst mindig egy kocka ananász követ. Serpenyőben kevés olajon aranyszínűre pirítjuk.

A nyársakat natúr főtt rizzsel tálaljuk: a megtisztított rizst 15 perc alatt puhára főzzük a vízben.

Joghurtos-zöldséges sertésnyárs

Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 főre
A húshoz
  • 1 kg PICK Friss hús kockázott sertéslapocka
  • 1 dl joghurt
  • 2 tk. citromlé
  • 15 g friss koriander, finomra vágva
  • 1 tk. cayenne bors
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 tk. őrölt bors
  • 2 tk. só

A nyárshoz
  • 1 db piros kaliforniai paprika, felkockázva
  • 1 db zöld kaliforniai paprika, felkockázva
  • 15 dkg szeletelt, aszalt paradicsom
  • 1 fej lilahagyma, cikkekre vágva

A körethez
  • 2 dl rizs
  • 3 dl víz

Joghurtos-zöldséges sertésnyárs

Elkészítési idő: 50 perc
Elkészítés:

A páchoz összekeverjük az alapanyagokat, majd beleforgatjuk a húst. Legalább két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük: hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A húst sütés előtt nagyjából két órával kivesszük a hűtőből, és amikor már szobahőmérsékletűre melegedett, elkészítjük a nyársakat: egy kocka húst mindig egy darab zöldség követ. Grillsütőben 30 perc alatt puhára sütjük.

A nyársakat natúr főtt rizzsel tálaljuk: a megtisztított rizst 15 perc alatt puhára főzzük a vízben.

Sertéstarja füstös-mustáros pácban, sült zöldségekkel

Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 főre
A húshoz
  • 1 kg PICK Friss hús szeletelt sertéstarja
  • 1 ek. olivaolaj
  • 1 ek. vörösborecet
  • 2 ek. barnacukor
  • 1 ek. füstölt pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 ek. mustár
  • ½ tk. kakaó
  • 1 tk só

A körethez
  • 2 db közepes padlizsán, felszeletelve
  • 60 dkg burgonya, felezve vagy negyedelve
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 3 kk. só

Sertéstarja füstös-mustáros pácban, sült zöldségekkel

Elkészítési idő: 50 perc
Elkészítés:

A páchoz összekeverjük az alapanyagokat, majd beleforgatjuk a hússzeleteket. Legalább két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük: hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A húst sütés előtt nagyjából két órával kivesszük a hűtőből, és amikor már szobahőmérsékletűre melegedett, airfryerben készre sütjük.

A körethez az olajat és a sót összekeverjük, a keverékben megforgatjuk a zöldségeket, majd szintén airfryerben aranybarnára sütjük.

Mézes gyömbéres sertéstarja salátával

Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók: 4 főre
A húshoz
  • 1 kg PICK Friss hús szeletelt sertéstarja
  • 30 g gyömbér, finomra vágva/reszelve
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 ek. méz
  • 2 szál újhagyma, felvágva
  • 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 1 tk. só

A körethez
  • 2 db közepes cukkini, hosszában felszeletelve
  • 40 dkg salottahagyma
  • 1 cs frisssaláta-keverék, megmosva
  • 0,5-1 dl földimogyoró olaj

Mézes gyömbéres sertéstarja salátával

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:

A páchoz összekeverjük az alapanyagokat, majd beleforgatjuk a hússzeleteket. Legalább két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük: hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A húst sütés előtt nagyjából két órával kivesszük a hűtőből, és amikor már szobahőmérsékletűre melegedett, megsütjük. Grillrácson pirosra sütjük.

A körethez a cukkiniszeleteket vékonyan megkenjük a földimogyoró olajjal és a salottahagymákkal együtt a grillrácson barnára sütjük.

A köretet a tányéron állítjuk össze: alulra kerül a salátakeverék, erre a grillezett zöldségek. Végül az egészet meglocsoljuk egy kevés földimogyoró olajjal.

bbq oldalas, coleslaw salátával és házi pitával

Elkészítési idő: 3 óra
Hozzávalók: 4 főre
A bbq szószhoz
  • 500 g hámozott paradicsom konzerv
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg kockázott bacon
  • 2 fej vöröshagyma
  • balzsamecet (ízlés szerint)
  • 2 db babérlevél

A húshoz és a salátához
  • 1 kg oldalas
  • 1 fej közepes fejes káposzta
  • 2 db répa
  • 1 csomó újhagyma
  • 200 g majonéz
  • fél citrom leve

A pitához
  • 175 ml víz
  • fél ek méz
  • fél tasak instant élesztő
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk só

bbq oldalas, coleslaw salátával és házi pitával

Elkészítési idő: 3 óra
Elkészítés:

A káposztát lereszeljük, vagy vékonyan felszeleteljük (miután a külső leveleit és torzsáját eltávolítottuk), a répát is lereszeljük és összekeverjük a káposztával. Enyhén megsózzuk, összekeverjük és félretesszük.

Elkészítjük a bbq szószt. A bacon kockát kipirítjuk, majd a zsírján a cukrot megkaramellizáljuk, hozzádjuk a felszeletelt vöröshagymát és a babérlevelet és megpirítjuk. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, ízesítjük sóval, borssal, majd 1-2 órán keresztül néha megkeverve lassan főzzük.

Közben a káposztát finoman kinyomkodjuk ( a leve nem fog kelleni), beleforgatjuk a felkarikázott újhagymát, a majonézt, és a citromlevet. Kicsi cukorral, és ha szükséges sóval ízesítjük. Tálalásig hűtőbe rakjuk.

Egy sűrű sötétbordó mártást kell kapnunk. Ízesítjük még balzsamecettel és ha kell még cukorral. Félretesszük hülni. Amint egy picit meghült. A feldarabolt enyhén megsózott oldalasra kenjük, amit előmelegítetett 180 fokos sütőben lefedve 2 órát sütünk, majd kivesszük újra megkenjük a mártással és még fél órára visszarakjuk. (nem baj ha marad a szószból, hűtőben akár egy hétig is eláll, és bármilyen húshoz kipróbálhatjuk, akár melegszendvics krémként is).

Elkészítjük a pitát. A vizet a mézet és az élesztőt összekeverjük. Majd dagasztókar segítségével beledolgozzuk a lisztet és a sót. 10 percig pihenni hagyjuk, majd 5-6 egyforma gombócot formázunk belőle amiket végül kerekre nyújtunk kb 1,5-2 cm vastagra, majd belisztezve 20 percig pihentetjük. Ahogy az oldalas kijött a sütőböl, 200 fokra melegítjük azt, és beleteszünk egy tepsit, hogy az is jól átforrósodjon. Erre a forró tepsire tesszük a kis karikáinkat. Ne menjünk messzire, mert nagyon hamar elkészül, amint gömbölyűek lesznek, utána még 2 percig sütjük, és máris készen vannak.

Tálalásnál egy jó kupac salátát teszünk a tányérra, mellé helyezzük az elkészült oldalast, és a pitát egészben vagy feldarabolva mellé tesszük. Vagy ha akarjuk, akár be is tölthetjük a pitába, miután a húst lefejtettük a csontról.

Mediterrán egybesült karaj

Elkészítési idő: 75 perc
Hozzávalók: 4 főre
A húshoz
  • 1 kg PICK Friss hús sertéskaraj szalonnában
  • 1 dl paradicsompüré
  • 2 tk. barnacukor
  • 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 tk. oregano
  • 1 tk. majoranna
  • ½ dl olívaolaj
  • 2 tk. só

A körethez
  • 50 dkg burgonya, felkockázva
  • 30 dkg sárgarépa, felkockázva
  • 20 dkg brokkoli, rózsáira szedve

Mediterrán egybesült karaj

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés:

A páchoz összekeverjük az alapanyagokat, beleforgatjuk a húst, amit aztán egy kizsírozott tepsibe rakunk.

A burgonyát és a sárgarépát a hús köré szórjuk, a maradék páccal leöntjük, majd legalább két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük: hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A tepsit sütés előtt nagyjából két órával kivesszük a hűtőből, és amikor már szobahőmérsékletűre melegedett, akkor előmelegített sütőben, 180 fokon, kb 40 perc alatt pirosra sütjük.

A brokkoli rózsákat leforrázzuk, a hús és a zöldség mellé kínáljuk.

nyári töltött káposzta

Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók: 4 főre
  • fél kg darálthús
  • 30 dkg rizs
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó kapor

nyári töltött káposzta

Elkészítési idő: 1 óra
Elkészítés:

A rizst olajon lepirítjuk, sózzuk és dupla mennyiségű forró vízzel készre pároljuk, kb 10 perc.

A vöröshagymát apróra vágjuk, üvegesre pároljuk hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát, azzal együtt is pirítjuk még 1 percig. Utána hozzáadjuk a darálthúst, kb 10 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és meghintjük finomra vágott kapor felével. Még 10 percig pároljuk, amíg elkészül.

Közben enyhén sós vizet forralunk, és a lelevelezett káposzta leveleket leforrázzuk benne, kb 1,5- 2 perc alatt, majd hideg (vagy akár jeges vízbe tesszük őket). A forrázó léből fél litert félreteszünk.

A kész darálthúst, a rizzsel, 3-4 ek tejföllel összekeverjük és a maradék kaporral összekeverjük, majd a letörölgetett káposztalevelekbe töltjük.

Tálalás elött a félretett káposzta forrázó vizet gyönygözésig hevítjük, és 2-3 perc alatt lefedve visszamelegítjük a töltelékeket. Tálalásnál tejföllel, és ha van még, kaporral tálaljuk.

Bolognai ragu, cukkini spagettivel

Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 főre
  • 60 dkg darált hús
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 szál zellerzöld
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 2 doboz paradicsom konzerv
  • kakukkfű
  • őrölt bors
  • oregánó
  • 4 db közepes cukkini
  • 1 citrom

Bolognai ragu, cukkini spagettivel

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés:

A feldarabolt vöröshagymát kevés Olíva olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a reszelt répákat, a feldarabolt zellert, a fűszereket, majd a fokhagymát. Kellemesen megpirítjuk a zöldségeket, végül a darált húst is, majd ha az is megtörtént, a paradicsom konzervekkel még legalább 30 percig lassan, néha megkeverve rotyogtatjuk. Ízlés szerint cukorral még ízesítjük.

Közben elkészítjük a köretet. A cukkinit megmossuk, késsel, vagy gyaluval hosszú csíkokat vágunk belőle. Kicsit megsózzuk, 5 percre állni hagyjuk, majd enyhén kinyomkodjuk belőle a vizet. Végül kis citromlével ízesítjük.

A cukkini spagettit végül feltekerjük, és rákanalazzuk a bolognai ragut. Ízlés szerint akár kis reszelt sajttal tálaljuk.

mézes mustáros tarja, házi buciban, savanyított lila hagymával

Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók: 4 főre
A bucihoz
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 tojás (lekenéshez)

A tarjához
  • 60 dkg tarja 220 fok sütő 20 perc fólia nélkül
  • 1 ek méz
  • 2 ek mustár (ízlés szerint, lehet magos vagy dijoni is) törött bors

A salátához
  • 3 db lilahagyma
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 1 ek olívalolaj

mézes mustáros tarja, házi buciban, savanyított lila hagymával

Elkészítési idő: 2 óra
Elkészítés:

A salátával kezdünk. A megtisztított lilahagymákat vékonyan felszeleteljük. Sóval balzsamecettel és az olívaolajjal jól összeforgatjuk és hűtőbe tesszük.

A bucihoz a tejet a cukorral és a vajjal meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A robotgép edényébe mérjük a lisztet és megsózzuk. Majd ha az élesztő felfutott azt is beleöntjük és egynemű tésztává dagasztjuk. 30-40 percig pihentetjük.

Közben a mézet, a mustárt, a törött borsot összekeverjük, és az enyhén sózott tarja szeleteket alaposan bekenjük vele, félretesszük és szobahőn pihentetjük.

A tésztánk a duplájára dagadt, enyhén lisztezett felületre rakjuk, és 5-6 egyforma golyót formázunk belőle. Zsírpapírral bevont tepsire helyezzük, ahogy lehet egymástól minél messzebbre, majd konyharuhával letakarva még 30 percig kelesztjük. Azután a kikevert tojással lekenjük és 200 fokos előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

Ahogy a buci elkészült, a sütőt 220 fokra tekerjük, és 20 perc alatt készre sütjük benne a tarja szeleteket, vagy akár grillen is elkészíthejtük, akkor oldalanként 5-5 percig süssük.

A buci amíg a tarja elkészül tökéletesen kihült, kettévágjuk, ízlés szerint megkenjük majonézzel, vagy ketchuppal, vagy akár mindkettővel. Beleteszünk 1-1 tarja szeletet, és ráhalmozzuk a hagyma salátát.

Eszterházy szelet, savanyított zöldségekkel, zsemlegombóccal

Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 főre
  • 60 dkg karaj
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 5 dkg zellergumó
  • 1 citrom
  • 1 babérlevél
  • 1 tk. capri bogyó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. mustár
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl tej
  • 6 db zsemle (ha szikkadt, az még jobb)
  • 50 g vaj

Eszterházy szelet, savanyított zöldségekkel, zsemlegombóccal

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés:

A karaj szeleteket forró serpenyőben hirtelen megpirítjuk. A fennmaradt zsiradékon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, felöntjük a fehérborral. Belerakjuk a mustárt, a capri bogyót, a babérlevelet majd visszaforraljuk kb. a felére. Végén a 2 dl tejszínt is beleöntjük, és kevés citromlével még ízesítjük.

A répákat és a zellert nagyon vékony csíkokra (julienne-re) szeleteljük, kevés sóval és citromlével összeforgatjuk.

A zsemléket felkockázzuk 180 fokos sütőben 10 percig még szikkasztjuk, majd összeforgatjuk a langyos vajas tejjel, a tojással, és a finomra vágott petrezselyemmel, és sóval ízesítjük. Majd 5-6 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle. Ezt követően gyöngyöző sós vízben 15 perc alatt készre főzzük.

Tálalás előtt a húsokat átmelegítjük a kész mártásban, majd tányérra tesszük, mellé rakjuk a zsemlegombócokat, és a tetejére halmozzuk a zöldség salátát.

Gyömbéres húsgolyók, sütőtökkel

Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 4 főre
  • 80 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 kg sütőtök
  • 5 dkg gyömbér
  • 1 narancs
  • balzsamecet
  • 1 ek. tökmag

Gyömbéres húsgolyók, sütőtökkel

Elkészítési idő: 80 perc
Elkészítés:

A darált húst, a tojással, a reszelt gyömbér 2/3-ával, a narancs héjával és sóval összegyúrjuk, és félretesszük.

A tököt megpucoljuk, kimagozzuk. A tök 1/3-adát félretesszük, a másik felét sütőben 220 fokon 30 perc alatt puhára sütjük. A narancs levének felét összekeverjük, balzsamecettel, és a maradék reszelt gyömbérrel. Ebbe forgatjuk bele a maradék legyalult tököt. Ha a tök megsült, akkor a maradék narancslével leturmixoljuk, míg selymes krémet nem kapunk.

A tökmagot, száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd összetörjük.

A darált húsból kicsi golyókat formázunk, és forró serpenyőben kisütjük őket.

A tányérba szedünk egy kanál krémet, ráhalmozzuk a tök salátát, és mellé rakjuk a kisült golyókat.

Húsos-gombás pite, citromos petrezselymes tejföllel

Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 4 főre
  • 40 dkg lapocka gulyáshús
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • 6 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 150 g vaj
  • 200 g liszt
  • 2 ek. tej

Húsos-gombás pite, citromos petrezselymes tejföllel

Elkészítési idő: 80 perc
Elkészítés:

Elkészítjük a tölteléket. A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon lepirítjuk. Majd hozzáadjuk a húst a feldarabolt gombát és a kakukkfüvet, sóval, borssal ízesítjük, és puhára pároljuk.

Amíg a hús elkészül, megcsináljuk a pite tésztát. Először a vajat összegyúrjuk a liszttel, majd hozzáadjuk a hideg tejet, és egy tojás sárgáját. Kevés sóval ízesítjük. Majd 20 percre folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. Ha ez letelt a tésztát 2 mm-esre nyújtjuk, és 22 cm-es piteformába helyezzük, aminek belsejébe zsírpapírt helyezünk és babot, lencsét, vagy rizst öntünk bele színig. (Erre azért van szükség, mert, így nem fog felpúposodni a tészta közepe, szép egyenletes pitét fogunk kapni) 180 fokra előmelegített sütőben, így súlyozva sütjük 10 percig, majd súly nélkül 10-15 percig.

Közben befejezzük a tölteléket. A kész húsos raguhoz keverjük a maradék 5 egész tojást, a sajtot és a tejszínt. Ha kell, utána ízesítünk egy kis sóval. Ezt a kész tölteléket a tésztába öntjük, és míg kb. 30 percig sütjük még szép barna lesz.

Tálalás előtt, egy kicsit hűlni hagyjuk, a tejfölt pedig kikeverjük a citromhéjjal, és a frissen vágott petrezselyemmel.

A finom falatok még jobban esnek, ha minőségi alapanyagból készülnek.
A PICK prémium termékei az alábbi 3 pilléren alapuló magas hozzáadott
értéknek köszönhetően mindig tudatos választást jelentenek.

magas-allatjolet-ikon
antibiotikum-mentes-ikon
gmo-mentes-ikon

A hús GMO-mentes termelésben felhasználható takarmánnyal etetett állattól származik.