Receptek
- 1 kg PICK Friss hús kockázott sertéslapocka vagy sertéscomb
- 10 g friss koriander, finomra vágva
- 2 szál újhagyma, felvágva
- 10 g petrezselyem, finomra vágva
- 1 narancs héja, reszelve
- 1 narancs leve
- 1 dl olívaolaj
- 2 tk só
A nyárshoz
- 1 db cukkini, felkarikázva
- 2 nagyobb portobello gomba, nagyobb kockákra vágva
- ½ db sárga színű kaliforniai paprika, kockázva
A körethez
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 db nagyobb paradicsom, szeletelve
- 1 fej lilahagyma, felaprítva
- ½ sárga színű kaliforniai paprika, kockázva
- ½ pritamin paprika, kockázva
- 1 dl olívaolaj
- 2 cső kukorica
- 2 kk vaj
Chimichurris sertésnyárs
Elkészítési idő: 80 percElkészítés:
A páchoz összekeverjük az alapanyagokat, majd beleforgatjuk a hússzeleteket. Legalább két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük: hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A húst sütés előtt nagyjából két órával kivesszük a hűtőből, és amikor már szobahőmérsékletűre melegedett, elkészítjük a nyársakat. A zöldségeket megforgatjuk a húspácban, és feltűzzük a hozzávalókat: egy kocka húst mindig egy darab zöldség követ. A sütő grillfokozatán 200 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük a húst.
A kukoricákat egy serpenyőben forró vajon megpirítjuk, folyamatosan forgatva, hogy minden oldala megbarnuljon kicsit.
A salátához összekeverjük a maradék hozzávalókat.
- 1 kg PICK Friss hús sertéskaraj
- 1 dl olívaolaj
- 1 tk. törött bors
- 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
- 15 g friss petrezselyem, finomra vágva
- 1 tk. pirospaprika
- 2 dl barnasör
- 4 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 2 tk. barnacukor
- 2 tk. só
A körethez
- 500 g zöldspárga
- 1 fej friss fokhagyma
- 40 dkg újburgonya
Sörös sertéskaraj spárgával és újburgonyával
Elkészítési idő: 70 percElkészítés:
A páchoz összekeverjük az alapanyagokat, majd beleforgatjuk a hússzeleteket. Legalább két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük: hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A húst sütés előtt nagyjából két órával kivesszük a hűtőből, és amikor már szobahőmérsékletűre melegedett, összeállítjuk a tepsi tartalmát.
A burgonyát beírdaljuk, a spárgákat megpucoljuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük vagy egyben megfelezzük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, ráhelyezzük a hússzeleteket, köréjük szórjuk a zöldségeket, és az egészet meglocsoljuk a maradék páccal.
180 fokra előmelegített sütőben 25 percig alufóliával letakarva, majd további 20 percig alufólia nélkül sütjük.
- 1 kg PICK Friss hús sertés oldalas
- 2 ek. szójaszósz
- 2 ek. almaecet
- 1 ek. méz
- 2 ek. ketchup
- 2 tk. barna cukor
- 2 tk. mustár
A körethez
- friss kenyér
- friss zöldség
Grillezett császárszelet ragacsos pácban érlelve
Elkészítési idő: 20 percElkészítés:
A páchoz összekeverjük az alapanyagokat, majd beleforgatjuk a hússzeleteket. Legalább két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük: hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A húst sütés előtt nagyjából két órával kivesszük a hűtőből, és amikor már szobahőmérsékletűre melegedett, grillrácson ropogósra sütjük.
Tipp a körethez: ha magunk készítjük a kenyeret, osszuk gombócokra, majd lapogassuk ki és süssük meg faszén felett a lenyénykenyereket is!
- 1 kg PICK Friss hús sertés oldalas
- 1 dl édes chili szósz
- 2 tk. csípős pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
- 4 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 20 g gyömbér, finomra vágva
- 15 g petrezselyem, finomra vágva
A körethez
- 2 db cukkini, negyedelve
- 1 db padlizsán, felkarikázva
- 30 dkg barna csiperke gomba kalapja
- 4 db paradicsom, egészben
- 4 db kisebb vöröshagyma, egészben
Grillezett chilis császár
Elkészítési idő: 120 percElkészítés:
A páchoz összekeverjük az alapanyagokat, majd beleforgatjuk a hússzeleteket. Legalább két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük: hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A húst sütés előtt nagyjából két órával kivesszük a hűtőből, és amikor már szobahőmérsékletűre melegedett, grillrácson megsütjük.
A zöldségeket a maradék pácban megforgatjuk, szintén grillrácson megsütjük.
- 1 kg PICK Friss hús kockázott sertéslapocka
- 4 ek. ananászlé
- 30 gyömbér, finomra vágva
- ½ tk. őrölt csillagánizs
- 1 tk. őrölt koriander
- 1 ek. olívaolaj
- ½ tk. chili pehely
A nyárshoz
- 1 db ananász konzerv
A körethez
- 2 dl jázmin rizs
- 3 dl víz
Ananászos sertésnyárs jázminrizzsel
Elkészítési idő: 40 percElkészítés:
A páchoz összekeverjük az alapanyagokat, majd beleforgatjuk a húst. Legalább két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük: hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A húst sütés előtt nagyjából két órával kivesszük a hűtőből, és amikor már szobahőmérsékletűre melegedett, elkészítjük a nyársakat: egy kocka húst mindig egy kocka ananász követ. Serpenyőben kevés olajon aranyszínűre pirítjuk.
A nyársakat natúr főtt rizzsel tálaljuk: a megtisztított rizst 15 perc alatt puhára főzzük a vízben.
- 1 kg PICK Friss hús kockázott sertéslapocka
- 1 dl joghurt
- 2 tk. citromlé
- 15 g friss koriander, finomra vágva
- 1 tk. cayenne bors
- 1 tk. őrölt kömény
- 1 tk. őrölt bors
- 2 tk. só
A nyárshoz
- 1 db piros kaliforniai paprika, felkockázva
- 1 db zöld kaliforniai paprika, felkockázva
- 15 dkg szeletelt, aszalt paradicsom
- 1 fej lilahagyma, cikkekre vágva
A körethez
- 2 dl rizs
- 3 dl víz
Joghurtos-zöldséges sertésnyárs
Elkészítési idő: 50 percElkészítés:
A páchoz összekeverjük az alapanyagokat, majd beleforgatjuk a húst. Legalább két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük: hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A húst sütés előtt nagyjából két órával kivesszük a hűtőből, és amikor már szobahőmérsékletűre melegedett, elkészítjük a nyársakat: egy kocka húst mindig egy darab zöldség követ. Grillsütőben 30 perc alatt puhára sütjük.
A nyársakat natúr főtt rizzsel tálaljuk: a megtisztított rizst 15 perc alatt puhára főzzük a vízben.
- 1 kg PICK Friss hús szeletelt sertéstarja
- 1 ek. olivaolaj
- 1 ek. vörösborecet
- 2 ek. barnacukor
- 1 ek. füstölt pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
- 2 ek. mustár
- ½ tk. kakaó
- 1 tk só
A körethez
- 2 db közepes padlizsán, felszeletelve
- 60 dkg burgonya, felezve vagy negyedelve
- 1 dl napraforgó olaj
- 3 kk. só
Sertéstarja füstös-mustáros pácban, sült zöldségekkel
Elkészítési idő: 50 percElkészítés:
A páchoz összekeverjük az alapanyagokat, majd beleforgatjuk a hússzeleteket. Legalább két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük: hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A húst sütés előtt nagyjából két órával kivesszük a hűtőből, és amikor már szobahőmérsékletűre melegedett, airfryerben készre sütjük.
A körethez az olajat és a sót összekeverjük, a keverékben megforgatjuk a zöldségeket, majd szintén airfryerben aranybarnára sütjük.
- 1 kg PICK Friss hús szeletelt sertéstarja
- 30 g gyömbér, finomra vágva/reszelve
- 1 dl szójaszósz
- 1 ek. méz
- 2 szál újhagyma, felvágva
- 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 1 tk. só
A körethez
- 2 db közepes cukkini, hosszában felszeletelve
- 40 dkg salottahagyma
- 1 cs frisssaláta-keverék, megmosva
- 0,5-1 dl földimogyoró olaj
Mézes gyömbéres sertéstarja salátával
Elkészítési idő: 45 percElkészítés:
A páchoz összekeverjük az alapanyagokat, majd beleforgatjuk a hússzeleteket. Legalább két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük: hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A húst sütés előtt nagyjából két órával kivesszük a hűtőből, és amikor már szobahőmérsékletűre melegedett, megsütjük. Grillrácson pirosra sütjük.
A körethez a cukkiniszeleteket vékonyan megkenjük a földimogyoró olajjal és a salottahagymákkal együtt a grillrácson barnára sütjük.
A köretet a tányéron állítjuk össze: alulra kerül a salátakeverék, erre a grillezett zöldségek. Végül az egészet meglocsoljuk egy kevés földimogyoró olajjal.
- 500 g hámozott paradicsom konzerv
- 10 dkg cukor
- 25 dkg kockázott bacon
- 2 fej vöröshagyma
- balzsamecet (ízlés szerint)
- 2 db babérlevél
A húshoz és a salátához
- 1 kg oldalas
- 1 fej közepes fejes káposzta
- 2 db répa
- 1 csomó újhagyma
- 200 g majonéz
- fél citrom leve
A pitához
- 175 ml víz
- fél ek méz
- fél tasak instant élesztő
- 30 dkg liszt
- 1 tk só
bbq oldalas, coleslaw salátával és házi pitával
Elkészítési idő: 3 óraElkészítés:
A káposztát lereszeljük, vagy vékonyan felszeleteljük (miután a külső leveleit és torzsáját eltávolítottuk), a répát is lereszeljük és összekeverjük a káposztával. Enyhén megsózzuk, összekeverjük és félretesszük.
Elkészítjük a bbq szószt. A bacon kockát kipirítjuk, majd a zsírján a cukrot megkaramellizáljuk, hozzádjuk a felszeletelt vöröshagymát és a babérlevelet és megpirítjuk. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, ízesítjük sóval, borssal, majd 1-2 órán keresztül néha megkeverve lassan főzzük.
Közben a káposztát finoman kinyomkodjuk ( a leve nem fog kelleni), beleforgatjuk a felkarikázott újhagymát, a majonézt, és a citromlevet. Kicsi cukorral, és ha szükséges sóval ízesítjük. Tálalásig hűtőbe rakjuk.
Egy sűrű sötétbordó mártást kell kapnunk. Ízesítjük még balzsamecettel és ha kell még cukorral. Félretesszük hülni. Amint egy picit meghült. A feldarabolt enyhén megsózott oldalasra kenjük, amit előmelegítetett 180 fokos sütőben lefedve 2 órát sütünk, majd kivesszük újra megkenjük a mártással és még fél órára visszarakjuk. (nem baj ha marad a szószból, hűtőben akár egy hétig is eláll, és bármilyen húshoz kipróbálhatjuk, akár melegszendvics krémként is).
Elkészítjük a pitát. A vizet a mézet és az élesztőt összekeverjük. Majd dagasztókar segítségével beledolgozzuk a lisztet és a sót. 10 percig pihenni hagyjuk, majd 5-6 egyforma gombócot formázunk belőle amiket végül kerekre nyújtunk kb 1,5-2 cm vastagra, majd belisztezve 20 percig pihentetjük. Ahogy az oldalas kijött a sütőböl, 200 fokra melegítjük azt, és beleteszünk egy tepsit, hogy az is jól átforrósodjon. Erre a forró tepsire tesszük a kis karikáinkat. Ne menjünk messzire, mert nagyon hamar elkészül, amint gömbölyűek lesznek, utána még 2 percig sütjük, és máris készen vannak.
Tálalásnál egy jó kupac salátát teszünk a tányérra, mellé helyezzük az elkészült oldalast, és a pitát egészben vagy feldarabolva mellé tesszük. Vagy ha akarjuk, akár be is tölthetjük a pitába, miután a húst lefejtettük a csontról.
- 1 kg PICK Friss hús sertéskaraj szalonnában
- 1 dl paradicsompüré
- 2 tk. barnacukor
- 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 1 tk. kakukkfű
- 1 tk. oregano
- 1 tk. majoranna
- ½ dl olívaolaj
- 2 tk. só
A körethez
- 50 dkg burgonya, felkockázva
- 30 dkg sárgarépa, felkockázva
- 20 dkg brokkoli, rózsáira szedve
Mediterrán egybesült karaj
Elkészítési idő: 75 percElkészítés:
A páchoz összekeverjük az alapanyagokat, beleforgatjuk a húst, amit aztán egy kizsírozott tepsibe rakunk.
A burgonyát és a sárgarépát a hús köré szórjuk, a maradék páccal leöntjük, majd legalább két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük: hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A tepsit sütés előtt nagyjából két órával kivesszük a hűtőből, és amikor már szobahőmérsékletűre melegedett, akkor előmelegített sütőben, 180 fokon, kb 40 perc alatt pirosra sütjük.
A brokkoli rózsákat leforrázzuk, a hús és a zöldség mellé kínáljuk.
- fél kg darálthús
- 30 dkg rizs
- 1 nagy doboz tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csomó kapor
- só
nyári töltött káposzta
Elkészítési idő: 1 óraElkészítés:
A rizst olajon lepirítjuk, sózzuk és dupla mennyiségű forró vízzel készre pároljuk, kb 10 perc.
A vöröshagymát apróra vágjuk, üvegesre pároljuk hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát, azzal együtt is pirítjuk még 1 percig. Utána hozzáadjuk a darálthúst, kb 10 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és meghintjük finomra vágott kapor felével. Még 10 percig pároljuk, amíg elkészül.
Közben enyhén sós vizet forralunk, és a lelevelezett káposzta leveleket leforrázzuk benne, kb 1,5- 2 perc alatt, majd hideg (vagy akár jeges vízbe tesszük őket). A forrázó léből fél litert félreteszünk.
A kész darálthúst, a rizzsel, 3-4 ek tejföllel összekeverjük és a maradék kaporral összekeverjük, majd a letörölgetett káposztalevelekbe töltjük.
Tálalás elött a félretett káposzta forrázó vizet gyönygözésig hevítjük, és 2-3 perc alatt lefedve visszamelegítjük a töltelékeket. Tálalásnál tejföllel, és ha van még, kaporral tálaljuk.
- 60 dkg darált hús
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 szál zellerzöld
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 2 doboz paradicsom konzerv
- kakukkfű
- őrölt bors
- só
- oregánó
- 4 db közepes cukkini
- 1 citrom
Bolognai ragu, cukkini spagettivel
Elkészítési idő: 60 percElkészítés:
A feldarabolt vöröshagymát kevés Olíva olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a reszelt répákat, a feldarabolt zellert, a fűszereket, majd a fokhagymát. Kellemesen megpirítjuk a zöldségeket, végül a darált húst is, majd ha az is megtörtént, a paradicsom konzervekkel még legalább 30 percig lassan, néha megkeverve rotyogtatjuk. Ízlés szerint cukorral még ízesítjük.
Közben elkészítjük a köretet. A cukkinit megmossuk, késsel, vagy gyaluval hosszú csíkokat vágunk belőle. Kicsit megsózzuk, 5 percre állni hagyjuk, majd enyhén kinyomkodjuk belőle a vizet. Végül kis citromlével ízesítjük.
A cukkini spagettit végül feltekerjük, és rákanalazzuk a bolognai ragut. Ízlés szerint akár kis reszelt sajttal tálaljuk.
- 50 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 5 dkg cukor
- csipet só
- 1 tojás (lekenéshez)
A tarjához
- 60 dkg tarja 220 fok sütő 20 perc fólia nélkül
- 1 ek méz
- 2 ek mustár (ízlés szerint, lehet magos vagy dijoni is) törött bors
A salátához
- 3 db lilahagyma
- 0,5 dl balzsamecet
- 1 ek olívalolaj
mézes mustáros tarja, házi buciban, savanyított lila hagymával
Elkészítési idő: 2 óraElkészítés:
A salátával kezdünk. A megtisztított lilahagymákat vékonyan felszeleteljük. Sóval balzsamecettel és az olívaolajjal jól összeforgatjuk és hűtőbe tesszük.
A bucihoz a tejet a cukorral és a vajjal meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A robotgép edényébe mérjük a lisztet és megsózzuk. Majd ha az élesztő felfutott azt is beleöntjük és egynemű tésztává dagasztjuk. 30-40 percig pihentetjük.
Közben a mézet, a mustárt, a törött borsot összekeverjük, és az enyhén sózott tarja szeleteket alaposan bekenjük vele, félretesszük és szobahőn pihentetjük.
A tésztánk a duplájára dagadt, enyhén lisztezett felületre rakjuk, és 5-6 egyforma golyót formázunk belőle. Zsírpapírral bevont tepsire helyezzük, ahogy lehet egymástól minél messzebbre, majd konyharuhával letakarva még 30 percig kelesztjük. Azután a kikevert tojással lekenjük és 200 fokos előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Ahogy a buci elkészült, a sütőt 220 fokra tekerjük, és 20 perc alatt készre sütjük benne a tarja szeleteket, vagy akár grillen is elkészíthejtük, akkor oldalanként 5-5 percig süssük.
A buci amíg a tarja elkészül tökéletesen kihült, kettévágjuk, ízlés szerint megkenjük majonézzel, vagy ketchuppal, vagy akár mindkettővel. Beleteszünk 1-1 tarja szeletet, és ráhalmozzuk a hagyma salátát.
- 60 dkg karaj
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 5 dkg zellergumó
- 1 citrom
- 1 babérlevél
- 1 tk. capri bogyó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek. mustár
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 2 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl tej
- 6 db zsemle (ha szikkadt, az még jobb)
- 50 g vaj
Eszterházy szelet, savanyított zöldségekkel, zsemlegombóccal
Elkészítési idő: 60 percElkészítés:
A karaj szeleteket forró serpenyőben hirtelen megpirítjuk. A fennmaradt zsiradékon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, felöntjük a fehérborral. Belerakjuk a mustárt, a capri bogyót, a babérlevelet majd visszaforraljuk kb. a felére. Végén a 2 dl tejszínt is beleöntjük, és kevés citromlével még ízesítjük.
A répákat és a zellert nagyon vékony csíkokra (julienne-re) szeleteljük, kevés sóval és citromlével összeforgatjuk.
A zsemléket felkockázzuk 180 fokos sütőben 10 percig még szikkasztjuk, majd összeforgatjuk a langyos vajas tejjel, a tojással, és a finomra vágott petrezselyemmel, és sóval ízesítjük. Majd 5-6 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle. Ezt követően gyöngyöző sós vízben 15 perc alatt készre főzzük.
Tálalás előtt a húsokat átmelegítjük a kész mártásban, majd tányérra tesszük, mellé rakjuk a zsemlegombócokat, és a tetejére halmozzuk a zöldség salátát.
- 80 dkg darált hús
- 1 tojás
- 1 kg sütőtök
- 5 dkg gyömbér
- 1 narancs
- balzsamecet
- 1 ek. tökmag
Gyömbéres húsgolyók, sütőtökkel
Elkészítési idő: 80 percElkészítés:
A darált húst, a tojással, a reszelt gyömbér 2/3-ával, a narancs héjával és sóval összegyúrjuk, és félretesszük.
A tököt megpucoljuk, kimagozzuk. A tök 1/3-adát félretesszük, a másik felét sütőben 220 fokon 30 perc alatt puhára sütjük. A narancs levének felét összekeverjük, balzsamecettel, és a maradék reszelt gyömbérrel. Ebbe forgatjuk bele a maradék legyalult tököt. Ha a tök megsült, akkor a maradék narancslével leturmixoljuk, míg selymes krémet nem kapunk.
A tökmagot, száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd összetörjük.
A darált húsból kicsi golyókat formázunk, és forró serpenyőben kisütjük őket.
A tányérba szedünk egy kanál krémet, ráhalmozzuk a tök salátát, és mellé rakjuk a kisült golyókat.
- 40 dkg lapocka gulyáshús
- 30 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- petrezselyem
- 6 db tojás
- 2 dl tejszín
- 10 dkg reszelt sajt
- 150 g vaj
- 200 g liszt
- 2 ek. tej
Húsos-gombás pite, citromos petrezselymes tejföllel
Elkészítési idő: 80 percElkészítés:
Elkészítjük a tölteléket. A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon lepirítjuk. Majd hozzáadjuk a húst a feldarabolt gombát és a kakukkfüvet, sóval, borssal ízesítjük, és puhára pároljuk.
Amíg a hús elkészül, megcsináljuk a pite tésztát. Először a vajat összegyúrjuk a liszttel, majd hozzáadjuk a hideg tejet, és egy tojás sárgáját. Kevés sóval ízesítjük. Majd 20 percre folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. Ha ez letelt a tésztát 2 mm-esre nyújtjuk, és 22 cm-es piteformába helyezzük, aminek belsejébe zsírpapírt helyezünk és babot, lencsét, vagy rizst öntünk bele színig. (Erre azért van szükség, mert, így nem fog felpúposodni a tészta közepe, szép egyenletes pitét fogunk kapni) 180 fokra előmelegített sütőben, így súlyozva sütjük 10 percig, majd súly nélkül 10-15 percig.
Közben befejezzük a tölteléket. A kész húsos raguhoz keverjük a maradék 5 egész tojást, a sajtot és a tejszínt. Ha kell, utána ízesítünk egy kis sóval. Ezt a kész tölteléket a tésztába öntjük, és míg kb. 30 percig sütjük még szép barna lesz.
Tálalás előtt, egy kicsit hűlni hagyjuk, a tejfölt pedig kikeverjük a citromhéjjal, és a frissen vágott petrezselyemmel.
A finom falatok még jobban esnek, ha minőségi alapanyagból készülnek.
A PICK prémium termékei az alábbi 3 pilléren alapuló magas hozzáadott
értéknek köszönhetően mindig tudatos választást jelentenek.
A hús GMO-mentes termelésben felhasználható takarmánnyal etetett állattól származik.