Allergén Információk

Napjainkban világszerte emelkedik azoknak az embereknek a száma, akik valamely élelmiszer alkotóra érzékenyek vagy ételválasztásuk során szeretnének elkerülni bizonyos összetevőket. Számukra különösen fontos, hogy az élelmiszerekben található allergiát vagy intoleranciát okozó anyagokról egyértelmű tájékoztatást kapjanak.

 

Ezeknek az anyagoknak a nevét ki kell emelni olyan módon, amely azt egyértelműen elkülöníti a többi összetevőtől.

 

Alkalmazott allergén jelöléseink:

  • A „laktózmentes” kifejezés azt jelenti, hogy a termék laktóztartalma kevesebb, mint 0,1g/100g vagy 0,1g/100ml.
  • A „gluténmentes” kifejezés azt jelenti, hogy a termék gluténtartalma nem haladja meg a 20 mg/kg-ot.
  • A „szója nélkül” kifejezés azt jelenti, hogy a termék összetevőként nem tartalmaz szóját, ugyanakkor szándékolatlan jelenléte nem zárható ki.

 

Ezen allergéneket termékeink összetevők szintjén nem tartalmazzák, de nem zárható ki teljesen szándékolatlan jelenlétük.

 

A Pick Szeged Zrt. termékválasztékában megtalálhatóak a különböző allergének nélkül gyártott, ízletes, a korszerű táplálkozási irányelveknek megfelelő termékek. Az allergénektől menteséget úgy értjük, hogy a termékeink receptjébe tudatosan nem tesszük bele az allergén anyagokat. Ott ahol ez elkerülhetetlen, azt jelöljük.

 

Táplálékallergiában vagy táplálékintoleranciában szenvedő fogyasztóink, de minden érdeklődő számára segítséget nyújt a weblapunkon található allergénszűrő funkció, hogy ízlésének és igényeinek megfelelő termékből állíthassa össze étrendjét.

 

További kérdések esetén Javasoljuk, kérje ki házi-vagy gyermekorvosa, dietetikusa tanácsát is vagy részletesebb információk szüksége esetén forduljon hozzánk bizalommal!

 

További információ: vevoszolgalat@pick.hu

 

Allergénszűrő használata:

 

Válassza ki, mely allergén nélkül gyártott  termékünket keresi, majd jelölje meg, melyik termékkategóriában és márkában keres.

 

Azok a termékek fognak megjelenni a szűrés eredményeként, amelyekben szándékosan nincsenek jelen az Ön által kerülendő allergének.

 

Az élelmiszerlánc különböző szakaszaiban megtett allergén-keresztszennyeződést kivédő intézkedések ellenére termékeinknél teljességgel nem zárható ki allergiát vagy intoleranciát okozó anyagok szándékolatlan jelenléte.

Válassza ki, melyik márka termékeiben szeretne keresni!
Válassza ki, mely allergénektől legyen mentes a termék!
Válasszon termékkategóriát!