Szponzoráció

Óvodánk közel negyvenéves múltra tekint vissza.

1977. február 01-jén a Pick Szalámigyár vállalati óvodájaként kezdte meg két csoporttal  a működését. 1983-ban további két csoporttal és egy nagy tornateremmel bővült  intézményünk.

1987. decemberében a szomszédságunkban felépülő Műjégpálya hosszú időre (napjainkig és még most is folyamatosan) meghatározta óvodánk arculatát. Az akkori lelkes óvónői csapatnak és a Pick támogatásának köszönhetően elkezdődött a gyermekek jégkorcsolya oktatása. A sport szeretete mára már egész széles palettáját mutatja óvodánkban, lehet itt görkorcsolyázni, focizni, Kroki-rokizni, úszni tanulni, legújabban kézilabda edzésekre járni. Nálunk  minden gyermek megismeri és örömmel gyakorolja a  Mozgáskotta programot, ami nem más, mint  egy komplex mozgás- és személyiségfejlesztő torna.


Óvodánkban a gyermekek kiemelkedően jó személyi és tárgyi környezetben nevelkedhetnek. A pedagógiai munkát jól képzett (és folyamatosan képzett) szakemberek végzik. Az óvoda épületei és helyiségei tágasak, udvari játékaink és nagy pancsoló medencénk is az új EU-s előírásoknak megfelelő.

 

Programunkban a sport mellett kiemelt szerepet kap az angol oktatás, mely a mindennapi tevékenységeinkbe ágyazottan jelenik meg csoportjainkban, az ott dolgozó kollégák által. Mindezek mellett az egészséges életmódra-és a környezettudatos magatartásra nevelés elengedhetetlen része nevelésünknek.

Intézményünk ellátja és integrálja  a sajátos nevelési igényű és a beilleszkedési problémákkal küzdő gyermekeket,  fejlesztjük és támogatjuk a tehetséges gyermekeket is. Teljes ellátást biztosítunk továbbá a diétás gyermekek számára is. Óvodánk célja a többéves nevelő-oktató munka során, hogy az iskolába kerülő gyermekek minden olyan képessége, amely az iskolakezdéshez szükséges kellően fejlett legyen, és kudarc nélkül éljék meg a tanulást. Minden csoportban két pedagógus és egy dajka neveli, gondozza a gyerekeket. Emellett védőnő, gyerekorvos, logopédus és gyógypedagógus segíti a munkánkat.

 

Óvodánk 2002. szeptember 01-től alapítványi óvoda lett és nyitotta kapuit Szeged és vonzáskörzete felé.

2016. március 04-től óvodánk a Kölyöksziget Óvoda elnevezést kapta, fenntartónk és támogatónk továbbra is a Pick Szeged Zrt. melynek köszönhetően egy több millió forintos nagy  beruházás keretében  felújítást fog kapni óvodánk az elkövetkezendő években, hogy a hozzánk kerülő gyermekek még szebb és korszerűbb környezetben töltsék  óvodás éveiket.

 

 

 

További részletekért látogasson el a Kölyöksziget Óvoda weboldalára!